Något som legat mig varmt om hjärtat hela livet är just det brinnande intresset för dinosaurier. Jag minns som om det var igår varje vecka då en tidning, några självlysande ben till en T-rex och ett par a4 ark med bilder samt information ramlade ner i brevlådan. Benen fick man två-tre olika per vecka för att som prenumerant efter 1 år ha ett ihopmonterat, självlysande Tyranosaurus Rex skelett i sovrummet.

Minns även den blå pärmen jag hade fått i vart jag satt alla dessa a4 papper i rätt ordning och tillslut hade fulländat min samling. Tråkigt nog slutade jag, eller om de upphörde att göra nya (eller så var det pappas fel). Oavsett så har det alltid följt med mig. De bästa filmerna jag vet än idag är Jurassic park och jag minns som 13 åring när jag gick på den 3:e filmen, trots att jag inte var välkommen p.g.a åldersgräns. Vilken upplevelse det var!

Än idag när jag tittar på Jurassic park den första filmen så förundras jag över hur de kunnat göra ett så bra jobb med att göra dessa mekaniska/dator-skapade varleser så levande. Jag kan se filmer idag med dator-gjorda figurer som inte ser hälften så verkliga ut som dessa som skapades i en dator för snart 24 år sen. Herregud så tiden går och utvecklingen också.

För att få återuppleve unga dagar och den mäktiga känslan som tar över när jag involverar mig i dinosaurieteman tänkte jag ta och tipsa om att dinosaurierna och deras fosiler är tillbaka på Naturhistriska riksmuseét. I filmen nedan kan du få en förhandsvisning på vad som finns att erbjuda och vad du kan få ta del av och uppleva på Naturhistoriska Riksmuseumet under hösten 2016. Nu är bara frågan…
Var finns VR-Glasögonen? Har tänkt på dessa under ett par månader nu. Tänk att få uppleva detta “på riktigt”!